Aktuellt

 ARKEOLOGIEVENT 

Ny deckare som utspelar sig i Vaxholm!


"Friherrens testamente" av Mikaela Lodén


Det är en stormig höstkväll i slutet av 90-talet. En kvinna överraskas av en hotfull gestalt i mörk slängkappa på Bogesund.

Rör det sig om ett skämt eller är det en galning som smyger runt i skogarna? Kan det vara friherre von Hök, adelsmannen som tog sitt liv på 1800-talet, som går igen?

Frågorna är många och den lilla stadens innevånare pratar nästan inte om något annat än den mystiske liemannen.


Kortroman på 160 sidor, skriven av Mikaela Lodén.

Boken kan köpas här på webbsidan - se info under fliken "skrifter" - eller på Vaxholms Turistbyrå (från och med 3 maj 2019).

AKTUELLT

I vikingarnas fotspår


Följ med på en guidad promenad genom Bogesunds lummiga natur och upptäck spåren efter människorna som levde där för över 1000 år sedan.

Guideturen tar ca 1,5 timme och vi kommer att vandra genom skogsterräng i ca 3 kilometer. Så bekväma skor och kläder efter väder är att rekommendera. Under vandringen kommer vi att passera vikingatida gravfält och resterna av en runsten. Guiden kommer att berätta om vikingatidens människor som levde på Bogesund - hur de bodde, vad de hade för kläder och vad några av dem hette.

 

DATUM: måndag 1 juli kl 14.00

 

PLATS: start vid den lilla parkeringen intil Bogesunds brygga (i närheten av Fridhemsbadet i Vaxholms kommun). Turen avslutas på samma plats.

 

PRIS: 100 kronor per person. Barn under 15 år 50 kronor per person. Betalning sker med kort, kontanter eller swish på plats.

                         

FÖRANMÄLAN: info@arkeologievent.se eller 070-299 48 56


VÄGBESKRIVNING: Åk bil eller buss 681 längs Bogesundsvägen. Ta av på avfarten mot Karlsudd. Istället för att hålla åt vänster mot Karlsuddsvägen fortsätter man rakt fram på den lilla grusvägen (genom allén) som leder ner mot vattnet. I slutet av grusvägen finns en parkeringsplats. Framme!
Arkeologievent i samarbete med Anthony Charles Heads presenterar:


ANDEN I GLASET: Den övernaturliga salongsshowen


Under höstens mörker kommer ANDEN I GLASET till Vaxholm! 

Showen är en helt unik underhållningsform i Sverige. Ni som gäster har aldrig upplevt någonting liknande tidigare.


Det är en härlig blandning av illusion, berättelsekonst, psykologisk manipulation och vilseledning med 1800-talets förtjusning för det paranormala som smaksättning. Publiken deltar i händelserna och upplever det ”övernaturliga” tillsammans med värden. En nervkittlande kväll fylld med flämt, skratt och några snabba blickar över axeln inväntar er.


Idag skrattar vi åt personer från 1800-talet som lurades så lätt men när ni själva har upplevt samma saker, på nära håll, i ett mörkt rum… och pulsen stiger… Är det kanske på riktigt? Eller är det kanske bara ”ANDEN I GLASET”?


ANDEN I GLASET är en live scenshow från Anthony Charles Heads – Sveriges främste Mentalist & Psykologiska manipulatör.


Tid:
Lördag 16 november 2019
Dörrar öppnas: 18.00
Showen startar: 18.30

 

Plats:
Vaxholms biografteater, Hamngatan 31, Vaxholm

 

Pris:
350 kr per person

Biljetter köpes på:

* Vaxholms turistbyrå

* biletto.se (bokningsavgift tillkommer)
https://billetto.se/e/anden-i-glaset-biljetter-350583


 

Middagspaket:
I samarbete med Waxholms hotell erbjuds ett Middagspaket. Mer information om middagspaketet och priserna kommer inom kort.


Åldergräns: 15 år


Fotografering är ej tillåten


Frågor kan ställas till Arkeologievent på info@arkeologievent.se
alternativt 070-299 48 56.