Om företagetArkeologievent är ett företag som erbjuder profesionella och spännande historiska och arkeologiska upplevelser som berör, överraskar och underhåller. Med guidade vandringar och föredrag tar vi er med på en svindlande tidsresa. Vi försöker att arbeta med alla sinnen och använder oss av rekvisita samt ljud- smak- och luktintryck. 

Våra vandringar äger oftast rum i Vaxholms pittoreska lilla stadskärna eller i den avkopplande och energigivande naturen i närområdet. 


År 2009 startade Mikaela Lodén företaget Arkeologievent. Mikaela har en magisterexamen i humaniora från Stockholms universitet med arkeologi som huvudämne. Hon har även fördjupat sig inom arkeologi och läst osteologi – läran om skelett. Så hon är både arkeolog och osteolog. Under sin grundutbildning valde hon att fördjupa sig i yngre järnålder och tidig medeltid. Under sin osteologiutbildning inriktade hon sig på humanosteologi (mänskliga skelett). Hennes masteruppsats handlade om undersökningar av skelett från regalskeppet Kronan som sjönk utanför Öland år 1676.Mikaela insåg ganska tidigt att hon ville ägna sig åt publik arkeologi – alltså att förmedla arkeologi till allmänheten. Hon har alltid gillat berättande i olika former – både att skriva och att berätta muntligt inför en publik. För henne är det spännande att lägga ett pussel av information från utgrävningar, kartor och historiska källor för att försöka skapa en bild av en forntida by eller en 1700-tals familj. Hon älskar när man hittar det oväntade som gör en bild mer nyanserad och levande. Och det bästa är sedan att få berätta om det för andra som är intresserade.  
Det är oftast Mikaela själv som guidar och håller Arkeologievents föredrag men ibland är det andra guider som anlitas och leder vandringarna.


ARKEOLOGIEVENT

TRÄDGÅRDSGATAN 1 D

185 32 VAXHOLM

070-299 48 56

info@arkeologievent.se

Guidning på Bogesund foto Ann Lodén (2)
guide tenö 2