Historisk vandring runt Vaxön


Vandra runt Vaxön tillsammans med en guide som lotsar er till öns smultronställen - längs standnära promenadstråk och vindlande skogsstigar.


Turen börjar i Söderhamnen i centrala Vaxholm och följer sedan den södra kustlinjen till öns västra spets på Eriksö. Där gör vi en kort paus för att vila benen, äta eventuell medhavd matsäck eller ta ett uppfriskande bad i havet. På tillbakavägen vandrar vi längs öns norra del tills vi kommer tillbaka till Söderhamnen. Vi vandrar hela tiden så långt det är möjligt alldeles i närheten av strandlinjen.


Guiden berättar om det som vi passerar under vägen och kommer att visa er de främsta sevärdheterna, små gömda smultronställen och ta er till de platser som har den bästa utsikten och som ger er de finaste bilderna till fotoalbumen eller de sociala medierna. På den här turen får ni möjlighet att se hela Vaxön med den pittoreska stadskärnan, de pastellfärgade grosshandlarvillorna,de gamla fiskarkvarteren och de fantastiska naturområdena. Under hela turen håller vi oss i närheten av vattnet och kanske ser vi vilda djur såsom säl, bäver, harar eller ekorrar. Dock kan turen behöva läggas om utifrån aktuellt väder och då väljer guiden ut alternativa vägar.  


Vandringen är 9 km lång och tar ungefär 3 timmar inklusive en rast på ca 20 minuter vid Eriksö. Starttid för vandringen anpassas efter önskemål. Vandringen kan genomföras och bokas året runt, men behöver bokas senast en vecka innan aktuellt datum. Guiderna pratar svenska, engelska och till viss del tyska.


Vandringen är inte tillgänglig för rullstolar, rollatorer etc då vi vandrar längs skogsstigar, trappor och branta berg. Ingen speciell utrustning krävs bortsett från bekväma skor och kanske en vattenflaska.

Om man vill ta med matsäck så ordnar man det på egen hand i förväg.
Pris: 500 kronor per person, minst tre deltagare per tillfälle. 


Bokning: mejla info@arkeologievent.se för att boka eller ställa frågor


vandra vaxö johannesberg
vandra vaxholm kanotklubben
vandring vaxö galgeberget
vandra vaxö eriksö
vandra vaxö skutviken