Historisk vandring på Tenö med After WalkDet här är ett upplevelsepaket för dig som gillar vandring, natur, historia och god mat & dryck! Vi erbjuder en oslagbar kombination i form av en 10 kilometer lång vandring längs de historiska stigarna på Tenö, fika intill havet och slutligen en härlig måltid runt grillen.

Turen startar vid Vaxholms Bed & Breakfast på förmiddagen. Guiden Mikaela Lodén leder vandringen längs Vaxöns södra kust och vidare till Tenö. Under vägen berättar hon om Pålsundsbron, Pålsundsbatteriet och Fingalso – konditoriet som en gång i tiden låg på andra sidan av bron. Under promenaden passerar vi även resterna från det vackra sommarnöjet Montebello och Tenö gård, gården som var bebodd redan på medeltiden. Vilka har bott där genom tiderna? Och vad hände egentligen med Montebello?

När vi kommer fram till platsen där Tenö krog en gång låg dukar vi upp kaffe och kanelbullar ur fikakorgen och fyller på med energi inför promenaden tillbaka till Vaxholms Bed and Breakfast. Vandringen tar ungefär 3 timmar och 15 minuter inklusive fikapausen.

När vi åter börjar närma oss Drottninggatan 7 kommer ni känna den goda doften från grillen. Då vi är tillbaka så står borden uppdukade med välsmakande mat och dryck som ni får förse er av. I trädgården finns flera mysiga sittplatser där ni kan slå er ner, vila benen, umgås och njuta av maten.  Pris: 750 kronor per person. I priset ingår guidad vandring, fika och mat o dryck runt grillen. Minst 3 deltagare krävs för att boka. 


Bokning: Mejla info@arkeologievent för att boka samt ställa frågor om upplevelsepaketet.


gruppfika tenö
guide tenö 2
Tenö vinter
grill vaxholms bb