Vandringar i Vaxholm

Historisk vandring i Vaxholm


Den här mysiga stadsvandringen tar er genom Vaxholms centrala och äldsta kvarter. Upplev de pittoreska små gränderna och hör guiden berätta om roliga skärgårdsanekdoter och viktiga händelser i Vaxholms historia.

Vaxholms mörka minnen


Ströva genom Vaxholms äldsta kvarter och ta del av den lilla skärgårdsstadens otäcka historia. En annorlunda stadsvandring där guiden berättar om mord, hemskheter och hemsökta platser.

I vikingarnas fotspår


Följ med på en tidsresa till det vikingatida Bogesund och upptäck spåren efter människorna som levde på platsen för 1000 år sedan.  Guiden pekar ut gravfält och resterna av en runsten och berättar om livet på vikingatiden.

Resarös vikingar


Det har bott människor på Resarö i mer än 1000 år. Den här vandringen startar vid Överbybadet där guiden visar det vikingatida gravfältet och berättar om den vikingatida byn. Sedan vandrar gruppen genom Killingeskogen till Engarn – byn som anlades alldeles i vikingatidens slutskede.

Historisk vandring runt Vaxön


Vandra utmed de södra och norra strandpartierna, tillsammans med

en guide som lotsar er till öns smultronställen. Ni får höra om de

platser som vi passerar på vår färd längs standnära promenadstråk och vindlande skogsstigar.


Historisk vandring på Tenö


Följ med på en 10 kilometer lång vandring längs de historiska stigarna på Tenö . Hör guiden berätta om Pålsundsbatteriet och Fingalso. Under promenaden passerar vi även resterna av sommarnöjet Montebello och platsen där Tenö gård tidigare var belägen.

Eriksös kusliga historia


Den här vandringen sker på Eriksö - den västra delen av Vaxön. Guiden berättar om Eriksös kusliga historia, vilken kantas av spöken, ond bråd död och andra hemskheter.

Spökhistorier och kusligheter på Bogesunds slott


Följ med på en visning av Bogesunds slott. Guiden berättar om olika otäckheter som utspelat sig i och runt slottet under historiens gång. Ni får också höra om några av de spökhistorier som finns om slottet.