Historisk dag i VaxholmGör en utflykt till Vaxholm och upplev några av stadens guldkorn - gå med på en underhållande stadsvandring och bli serverad stadens specialitet till lunch.

Guiden möter upp er i Söderhamnen i centrala Vaxholm på förmiddagen. Tillsammans promenerar vi genom den pittoreska skärgårdsstaden med trevliga små butiker, caféer, restauranger, badstränder och vacker natur.

Stadsvandringen tar ungefär en och en halv timme och går delvis genom stadens äldsta kvarter, där de små pastellfärgade trähusen omges av bryggor och prunkande trädgårdar. Guiden berättar om strömmingsfisket och hur kung Gustav Vasa beslutade sig för att placera försvaret av Stockholms inlopp här vid Vaxholm. Ni får också höra om sommagästerna som kom till staden under 1800-talet och om roliga små anekdoter. Vandringen fortsätter förbi stadens rådhus och avslutas i Västehamnen. 

På den gemytliga restaurang Hamnkrogen serveras ni stadens egen paradrätt till lunch – strömming med potatismos och tillbehör. Under eftermiddagen finns tid att strosa runt på egen hand – passa på att shoppa, besöka konstgallellerier eller bada.


Upplevelsepaketet kan bokas året runt och genomförs på svenska eller engelska.
Guideturen och restaurangen är tillgänglig för rörelsehindrade.


Pris: 495 kronor per person. I priset ingår guidad stadsvandring samt strömmingslunch och kaffe på maten på  restaurang Hamnkrogen. 

 

Bokning: Mejla info@arkeologievent för att boka samt ställa frågor om upplevelsepaketet.


norrhamn höst
Kastellet höst
kullarna
Rådhus stadsvandring
höstfärger kronhamnsgatan
strömming hk 2